Madglove Amsterdam raises €300.000 in pre-seed funding from Innovatiefonds Noord-Holland

November 30, 2023

Madglove Amsterdam BV, een VU start-up, heeft een converteerbare lening van €300.000 ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland. Madglove heeft een elegante, low-tech en toegankelijke thuisrevalidatiehandschoen ontwikkeld om mensen hun onafhankelijkheid terug te geven en hun kwaliteit van leven te verbeteren. Madglove heeft reeds financiering ontvangen uit het Takeoff-1 programma van NWO en is een samenwerkingsverband aangegaan met de Vrije Universiteit Amsterdam en de productontwikkelaar Voxdale.

Er zijn veel patiënten die een beroerte hebben gehad of multiple sclerose hebben. Bij de helft van de mensen die een beroerte krijgt, ontstaat spasticiteit in één hand erna. Ook is spasticiteit een veelvoorkomend symptoom van multiple sclerose. Met behulp van de handschoen kunnen deze mensen weer actiever deelnemen aan de maatschappij, hebben ze minder langdurige zorg nodig en kunnen zij weer zelfstandiger worden. Daarbij zou een deel van de economische last verlicht worden.

Het ontwerp van Madglove legt de nadruk op zelfstandig gebruik, de aanpasbaarheid en het mogelijk maken van sensorische terugkoppeling. Madalina Riurean, medeoprichter en CEO van Madglove Amsterdam BV: “Het Innovatiefonds zal helpen om ons product naar het volgende niveau te tillen, we zullen in staat zijn om ons concept tot leven te brengen, en een enorme sprong te maken in de richting van lancering op de markt. Samen kunnen we de voordelen van ons concept bewijzen en de impact op mensen met handbeperkingen maximaliseren.”

Oluwatobi Makinde, medeoprichter en COO van Madglove Amsterdam BV: “De kwaliteit van leven bij mensen met bijwerkingen van neurologische aandoeningen is extreem laag vanwege hun inactiviteit in de maatschappij en gebrek aan onafhankelijkheid. Dat is waar onze missie vandaan komt, mensen helpen grip te krijgen op hun handicap, waardoor ze weer controle krijgen over hun dagelijks leven”.

Wouter Keij, Fondsmanager Innovatiefonds Noord-Holland: “Het jonge en enthousiaste team van Madglove heeft de problemen van hun doelgroep door eigen ogen gezien en is gepassioneerd om deze mensen te helpen. Door de intuïtieve, inclusieve en low-tech orthese die aan iedereen kan worden aangepast, zullen ze een grote impact maken op mensen die lijden aan spasmen. ”

Over Madglove Amsterdam
Madglove is opgericht door Madalina Riurean, Oluwatobi Makinde, Cara Knott, David Gotti en Sitah Heijnen. Madglove ontwikkelt een elegant, low tech toegankelijk revalidatiehulpmiddel voor thuis om mensen met neurologische aandoeningen te helpen hun onafhankelijkheid terug te krijgen.

Over Innovatiefonds Noord-Holland
Het Innovatiefonds Noord-Holland is een initiatief van de Provincie Noord-Holland, Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit, Hogeschool van Amsterdam, Amsterdam UMC en Sanquin. Het Fonds ondersteunt ondernemers in de provincie Noord-Holland bij het financieren van innovatie in de Proof-of-Concept-fase door het verstrekken van converteerbare leningen. Het Innovatiefonds Noord-Holland beheert twee fondsen: een fonds voor innovatieve starters, ondersteund door de RVO, en een fonds voor academische starters, ondersteund door EFRO. www.innovatiefondsnoordholland.nl

  • Madglove was één van de finalisten van de Amsterdam Scoence & Innovation Award 2023 in de categorie Gezondheid.
  •  Film Madglove AmSIA 2023